Septembertävling påsikt motto ”grönt”

Septembers tävling med påsiktsbilder bedömdes av Folkare FK. Här nedan kan du läsa deras bedömning.

Bedömning påsiktsbilder Tidaholms FK

1.Den gröna vasen Maud Sjöstedt
Väldigt spännande med snygga gröna toner, väldigt snygg kontrast emotbakgrunden. Bra komposition och bra ljussättning. Den uppfyller alla krav på en bra bild. Tekniken är utomordentligt bra.

2.Nummer 54 Maud Sjöstedt
Kontrasten mellan det blå och gröna är spännande, snygga linjer och snygg mix mellan skärpa och oskärpa. Blicken följer blad och stam men hittar ingen fästpunkt.

3. Förfriskningar Daniel Lindström
Drinken ser god ut, bra ljussättning, uppfyller temat till fullo. Kanske ett frågetecken kring den gräddvita passepartouten, kanske bättre med svart.

4.  Tusenårig plats i sommarens grönska Carina Lilja
Är det en gravsättning som syns på bilden? Stenarna bryter av och ger ett naturligt blickfång och fångar ens nyfikenhet. Kontrast mellan skugga och högdagrar ger ett fint djup i bilden.

5. Tidavakt Daniel Lindström
Är det ett fängelse eller? Vacker inramning av det vita fönstret, vad döljer sig bakom gallret. Spännande och lite skrämmande.

6.  Mossbelupen gärdsgård Bengt-Åke Öhgren
Väl fångat av ett försvinnande kulturlandskap, bra komposition. Den mossbelupna gärdsgården framträder bra emot grönska som gör bilden intressant. Vi tycker dock att det saknas en del kontrast och mustighet i det gröna.

7. Grön miljövård främjar trivsel Carina Lilja
Vackra gröna nyanser och dom röda blommorna ger bilden ett innehåll. Näckrosorna skulle vunnit på en tajtare beskärning.

8. En explosion i allt det gröna Bengt-Åke Öhgren
Perspektiv och snygg oskärpa i bakgrunden, men vi saknar tydlig skärpan på blomman.

9.  Bonden synar sina grödor Sara Ahlin
Mannen på ängen, vad tittar han på? Kompositionsmässigt borde mannen på bilden var mer till vänster på bilden, lite störigt med stammen som sticker upp ur huvudet. Omonterad, borde vart monterad som tävlingsbild.

10. Grönt är skönt Sara Ahlin
Uppfyller temat till fullo, men rörig och oskarp som inte väcker juryns intresse. Svårt att fästa blicken på nåt. Omonterad, borde vart monterad som tävlingsbild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *