Septembertävling digital motto ”udda perspektiv”

Denna tävling bedömdes av Folkare FK som bedömt enligt följande:

Bedömning digitala bilder Tidaholms FK

1. Som en fågel Daniel Lindström
En given vinnare som med humor och action lyckas pricka temat ”udda perspektiv” till fullo, skärpan är bra placerad på ansiktet och en intressant bakgrund lyfter bilden ytterligare. Juryn bortser från dom utfrätta partierna på benen, men man skulle kunna klippa bort det ljusa partiet som är precis i kanten på överdelen av bilden. Men det är en bra och rolig bild som överraskade juryn.

2. Självporträtt i blåbärsskogen Sara Ahlin
Betraktaren känner sig som ett blåbär färdigt att bli plockat. En bild som också prickar temat på ett humoristiskt vis. Efterarbete skulle kunna lätta upp ansiktet lite till, då det är lite för mörkt kring ögonen. Även denna bild överraskade juryn.

3. Vart är jag på väg Maud Sjöstedt
Spännande komposition och solen som lyfter bilden samt att det lilla molnetbalanserar bilden.

4. Brandstege Daniel Lindström
Klassiskt motiv med ett udda perspektiv, symmetrin faller juryn på läppen samt att linjerna ger ett 3 dimensionell känsla. Men juryn saknar nån liten överraskning då bilden är lite statisk

5. Solnedgångens udda åskådare Carina Lilja
Maskrosen står som en snygg siluett och skärpan är på rätt ställe. Vi stör oss på ”kaveldunet?” i mitten bredvid solen då blicken gärna fastnar på det. Himlens färg är lite blek för en bild i solnedgången.

6. Vilostund i tallskogen Sara Ahlin
Också ett klassiskt fotomotiv, himlen är lite spännande och tallarna ser mäktiga ut och fina linjer i bilden, men vi saknar nåt intresseväckande.

7. 20200726 Alf Bogren
Snygg spegling men faller lite utanför temat, skulle nog ha vunnit på en hårdare beskärning i överkant. Också lite statisk.

8. Skogshimmel Maud Sjöstedt
Lite udda perspektiv men lite kaotisk, rörig och väcker inte intresse hos juryn.

9. IMG-4632  Alf Bogren
Faller utanför temat till viss del, tyvärr tycker vi att skärpa är på fel ställe, skulle vilja ha den på kyrkan.

10. Udda havsvåg bland säregna klippor Carina Lilja
Den här hade vi svårt att förstå kopplingen mot temat. Hittar inte det ”udda perspektivet” alls. Statiskt och lite intetsägande, med en horisontlinje som ytterligare gör bilden än mer statisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *