Apriltävling digital Fritt motto

Coronapandemin gjorde att vi valde att lämna in endast digitala bilder i april. Två bilder med fritt motto. Bollnäs FK tackade ja till uppdraget att bedöma våra bilder.
De fick göra om sitt sätt att bedöma bilderna på p.g.a. pandemin. Istället för att träffas på plats fick de åtta som kunde vara med och bedöma bilderna hem dem via mail för påseende. Därefter hade de ett webbmöte där de tillsammans diskuterade bilderna.
Bland annat skrev de såhär:

”Vi var väl inte överens om allt men när man diskuterar kring en bild så brukar det klarna om styrkor och svagheter kring en bild. Ibland kan det vara svårt att förmedla varför man gillar en bild, vi försökte kommentera vad vi kände för bilderna i några korta meningar.”

Här kommer resultatet, vi börjar bakifrån:

Plats 16. Djur 1 april Göran Lyman

Plats 15. Vid ån Tidan Alf Bogren

Plats 14. Djur2 april Göran Lyman

Plats 13. Full fart framåt Sara Ahlin

Plats 12. Hortensia Maud Sjöstedt

Plats 11. Solnedgång över sjön Per Gyllingberg

Plats 10. Kolibri i bo Peter Brolin
Mysig hemmahos bild, bladets tak och vägg ger en spännande inramning. En centrerad bild med en mjuk färgskala.

Just arrived to Rancho Margot in Costa Rica I saw this qute little fellow in it´s nest on top of the busches about 20 meters away.

Plats 9. A brighter future ahead Sara Ahlin
Vackert ljus som leder oss in bakom kröken, vad händer där. Bilden har en bra struktur med vägens diagonal som leder in till ljusöppningen.

Plats 8. Taggtråd Daniel Lindström
Taggtråden centralt placerad. Taggtråden symboliserar instängdhet och lite rädsla. Samtidigt är färgerna i bakgrunden milda. Man får lite blandade känslor kring den här bilden.

Plats 7. Balar Daniel Lindström
Bondens vedermödor. Det är många gråskalor i bilden. Marken har hård kontrast mot himlens mjuka gråskala. Ladans fönster bildar två ögon som övervakar landskapet.

Plats 6. Only me Per Gyllingberg
Ett fint rakt porträtt med utmärkt skärpa. Ögonkontakten lyfter bilden. Passar bra som svartvit bild. Att bildens högra sida är utfrätt gör inget.

Plats 5. Nektargodis Peter Brolin
Kan en makrobild bli bättre? Härlig skärpa och behagliga färger. Bra placering av motivet.

Plats 4. Monsella Maud Sjöstedt
Mycket vacker ”reklambild”, härliga färger mot en vit bak- grund. Bra skärpa över hela blomman. Man får nästan känslan av en målning.

Plats 3. Havsbris Carina Lilja
Ett härligt sommarporträtt. Placeringen av henne till vänster med håret som blåser in i bilden. Kontakt med blicken trots solglasögon. En blå bakgrund med båtar lagom oskarpa, för- stärker sommarkänslan.

Plats 2. Näckrosblad Alf Bogren
En fint sammanhållen bild med en ganska sparsmakad färgskala. Näckrosorna bildar ett härligt mönster och vattnet ramar in dem.

Plats 1. Blickar framåt Carina Lilja
En bild som stod ut med sitt ovanliga bildutsnitt. Passar bra som svartvit bild då det lyfter fram ögat. Hela bilden känns spännande att titta på. En bra vinnarbild.
Grattis till vinnarbilden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *