Oktobertävling påsikt

Eksjö fotoklubb har bedömt även Oktober månads åsikter. Här redovisas deras bedömning:

8. AftonskenMaud Sjöstedt
Bilden visar som titeln anger en fin aftonstämning. En bild som typiskt inte lyckas skildra det vackra ljus som ögat uppfattar. Och vi blir tveksamma till vad det är fotografen vill vi ska bemärka. Himlen eller landskapet. Genom en ändrad komposition skulle man kunna framhäva det viktiga, grodperspektiv om det var himlen eller mindre himmel om det var snölandskapet som var viktigt och med mindre himmel skulle belysningen bli bättre på landskapet, nu är det lite grått.

7. FantasiSara Ahlin
En stubbe som men sin form kan väcka en del fantasi. Vi tänkte att det liknade en människa som gör ”plankan”. Bilden är svart/vit men väldigt hård i kontrasterna. Bilden skulle kunna bli mer fantasieggande med en mjukare kopiering

6. Den ljusnande framtid är vårSara Ahlin
Ett ungt par förälskade studenter går över äng. Bilden är svart/vit. Bilden verkar nästan som introduktion till en film om livet efter detta, men bilden är tagen mitt på dagen och då blir stämningen inte så exotisk som man först tänkte. Och då blir ljuset ett överbelyst område.

5. Nyfiken vit rävBengt-Åke Öhgren
En vit fjällräv. Mycket fin färg och skärpa men bilden fattas något för att bli en vinnarbild och det är kompositionen. Räven är nästan i mitten av bilden, vi tror att en annan placering i bilden skulle väcka mer effekt. Fotografen har delvist sänkt kameran men ytterligare grodperspektiv skulle kunna förstärka räven smygande stil.

4. Runt Chryster buildingDaniel Lindström
En del av medlemmarna i bedömningen tyckte igenkänningsfaktorn var positiv för bilden.Bilden är i svart/ vit, vilket kanske är bra för detta motiv. Bilden är tekniskt bra men konstnärligt inte så bra. Om man inte har varit där hade man inte hängt bilden i vardagsrummet.

3. Mellan regnskurarna Maud Sjöstedt
En närbild av en blomma med vattendroppar. Väldigt fin skärpa på de närmaste kronblad, resten av blomman är oskarp, fin harmonisk bakgrund, fint kopierat med fint ljus och fina färger. Motivet ligger lite högt i centrum av bilden- kanske en annorlunda beskärning eller komposition skulle lyfta bilden ytterligare

2. Skönheten och odjuretBengt-Åke Öhgren
Titeln stämmer inte helt med motivet. ”Offret jagar tjuven” är mer rätt. Man ser hur det ena fågeln har något i munnen som den troligen har stulit från den andra. En bild med en tydlig berättelse och dessutom är bilden med väldigt fin skärpa där alla rörelser är fryst. En spännande bild.

1. ÄnglaspelDaniel Lindström
Alla var överens om denna bild skulle hamna på första plats utom vår fågelfotograf som tyckte annorlunda. Det fanns flera igenkänningsfaktorer omkring denna bild – vårt eget tema var rörelseoskärpa en annan är att vi närmar oss denna tid på året samt att färgerna är väldigt varma i bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *