Novembertävling digitalt

Oskarshamn fotoklubb bedömde även vår digitala månadstävling. Extra roligt att vår nya medlem Caroline tog hem vinsten! Grattis!

1. Löv vid bro Caroline Gyllingberg

Mycket bra komposition. Blicken dras in i bilden och man kan ana att bilden leder oss vidare mot något… ger en fin höstkänsla. Bra utnyttjade höstfärger.

2. Älvornas dans Carina Lilja

Fin färgkomposition trots att det inte finns så många färger representerade. Kanske att ljuset från solen bränner ut lite för mycket. Fint ljus.

3. Under garnisonen Daniel Lindström

Svårt att ta den bilden, jag har själv försökt om det nu är i Karlsborg. Ljuset i slutet tenderar att bränna ut lite för mycket.
Spännande, djup i bilden, man dras in och undrar vad finns där framme i öppningen i ljuset. Bra komposition. en ödslig bild men som ändå är varm pga färgtonen
Något som händer i bilden skulle göra den ännu mer intressant, poserande svarta siluetter skulle nog vara passande.

4. Vättererosion Daniel Lindström

Fina kontraster i färgerna. Man kanske hade fått en mer dramatik i bilden om den beskurits mer stående. Då kanske den blivit lite mer intressant. 
Bra förgrund med stenen längst fram.
Stenen i sig är fin och det svepande vattnet är fint. Kanske att det bli för stora kontraster ihop?

5. Älgjaktsmorgon Sara Ahlin

Lugn, lite trolsk. Ger en feel good känsla. Många intressanta lager i bilden. Bra komposition. Det finns djup i bilden. Trädet fram till vänster stör lite. Skulle en annan beskärning eller skärpa göra den bättre? Vacker bild med klara fina färger.

6. Ankdammen Maud Sjöstedt

Bra utnyttjande av färgerna och speglingen i vattnet. Hur hade bilden varit vid en annan beskärning? lugn, fin spegling. Tycker om bänkarna i bilden.
Om bilden håller sig till titeln: nja, får leta efter ankorna.

7. Fyren vid vägens ände Peter Brolin

Här handlar det ju mycket om efterbearbetning. spännande, färgstark. Kanske för färgstark.
Titeln gör bilden ännu mer spännande. Jag tänker mig bilden som en illustration till en artikel eller bok.

8. Dörren in till sagans värld Carina Lilja

Detta kanske är en bra komposition. Men det är orättvist att bedöma en sådan bild ihop med de övriga. Spännande och kreativ. Läcker bild i fina färgtoner. Bilden är magisk med dörren till skogen. Passar in i en sagovärld. Kul att våga göra något annorlunda med bilder!

9. Hösten är på gång Alf Bogren

Det är svårt att ta en sådan bild och få med allt och beskära rätt. Jag tycker ändå att fotografen lyckats ganska bra. Väldigt lite höst i bilden.  Det är härliga färger i bilden. Jag tycker att det skulle vara fint att zooma ut lite för att få med mer miljö och stolar på bilden.

10. Guppande lövtäcke Alf Bogren

Tänk att löv kan vara så intressant att titta på. Fint att fånga alla de färger som ändå finns i fallna löv. Bra rörelse i bilden, man känner att det guppar. Ger höstkänsla.
Undrar hur de sitter ihop. Bildtiteln gör bilden intressant.

11. Utskälld Sara Ahlin

Härligt motiv och idé med en kär gammal vän. Inte 100% skärpa. Mer spänning skulle kunna ses om hunden befann sig i en särskild miljö eller att man får se vad den ylar eller skäller på.

12. Caroline Gyllingberg

Fin bild med mycket färger. Men jag tycker att färgerna känns overkliga. Rörig. Vad ska bilden förmedla? Fluga, natur, gröna blad, oväder? Skulle vara intressant att höra fotografens tänk bakom bilden. Fina färger.  Coolt att fånga flugan i farten.

13. Katter Peter Brolin

Fina katter och ett snyggt motiv. Men både katter och färgerna känns overkliga. 
Fina katter men känns inte som katterna hänger ihop. Bra skärpa.
Katter med personlighet. Skulle va roligt att se dem i en miljö.

14. Iris Maud Sjöstedt

Fina färger och fina kontraster mellan det lila och gröna. Blomman är bra placerad i kompositionen. Skärpan är inte riktigt 100%
Vanligt med blom-motiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *